2009-07-08 14:40:12• hírek • Szatmar.ro

Amikor a csel maga a játékos

Az újrakezdésben bízik az elképesztő cseleiről ismert Mansiz és Kerlon .

Két labdarúgó, akiknek elképesztő egyedi cselei védjegyeikké váltak, különös reményekkel várja a 2009-2010-és szezont. Az egyikük, a török Ilhan Mansiz a sérülései miatt idejekorán megrekedt pályafutását szeretné méltó(bb) képen befejezni, másikuk, Kerlon, új lendületet adna hirtelen beindult és ugyanolyan gyorsan megfeneklett karrierjének.

Kettejük közül minden kétséget kizáróan Ilhan Mansiz az ismertebb, a török csatár meghatározó embere volt a 2002-es világbajnokságon bronzérmet szerző félholdas válogatottnak. A következő évben bajnoki és gólkirályi címet szerzett a Mircea Lucescu által edzett Besiktassal. 2004 tavaszán aztán engedett a pénz hívó szavának, és szakmai szempontokat félretéve a japán Vissel Kobe csapatához szerződött, kihasználva vb.-rendező országban kialakuló hatalmas népszerűségét.

Egy év után visszatért Európa és a Herthához szerződött, majd újabb fél esztendő múlva hazatért az Ankaragücühöz, ahol rakoncátlankodó térde miatt idejekorán befejezte a pályafutását. Idén nyáron azonban felbukkant az 1860 München edzőtáborában, ahol az edzőmeccseken ontja a gólokat. Elmondása szerint már nem fáj a térde és még három-négy évet játszani szeretne. Mindezt 34 évesen, három év kihagyás után.

Kérdés, a Roberto Carlost az őrületbe kergető csele megy-e még neki.



Nála jóval fiatalabb a brazil Kerlon Moura Souza, azaz Foquinho, aki 1988-ban látta meg a napvilágot. A szélsőként és csatárként is bevethető játékos 2005-ben, az U17-es világbajnokságon tűnt fel, ahol gólkirályként segítette Brazíliát a trófea megszerzéséhez. A tavaly nyáron leigazolta az olasz Inter, majd kölcsönadta a Chievónak. A sárga-kékeknél, részben sérülései miatt, mindössze négy bajnokin lépett pályára és 67 percet töltött a gyepen, így nem csoda, hogy a veronaiak nem kívánták meghosszabbítani szerződését.

Foquinho, azaz Fókácska így visszatérhet az Interhez és bebizonyíthatja Jose Mourinhonak, hogy igenis számíthat rá a csapat összeállításakor.

Hogy miről is kapta furcsa becenevét, azt inkább megmutatjuk.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: